گزارش برگزاری نشست اساتید دانشگاه امام صادق علیه‌السلام با اساتید دانشگاه معارف لبنان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۲۴ |

باسمه تعالی

بازدید آقایان دکتر طلال عتریسی، دکتر فادی خیرالله، دکتر اسماعیل، از اساتید و مسئولین دانشگاه معارف لبنان از دانشگاه امام صادق علیه­السلام در روز سه‌شنبه دهم دیماه 1398 انجام شد. ابتدا در نشست کوتاهی، دکتر امامی، معاون محترم پژوهشی دانشگاه، ضمن تأکید بر پتانسیل­های پژوهشی دانشگاه، اشاره کردند که دانشگاه امام صادق علیه­السلام طی نزدیک به چهار دهه فعالیت علمی و پژوهشی خود، توانسته است نیروهای علمی و اجرایی مؤثّری را برای نظام جمهوری اسلامی ایران تربیت کند. در ادامه اساتید دو دانشگاه به مباحثه در رابطه با تجارب دانشگاه امام صادق علیه­السلام در حوزه­ی تحوّل علوم انسانی پرداختند. ابتدا دکتر مسعود فکری، رئیس مرکز زبان دانشگاه امام صادق علیه­السلام، ضمن خیرمقدم­گویی به میهمانان، هدف تأسیس دانشگاه و دستاوردهای علمی و تربیتی آن طی سال­های پس از تأسیس تاکنون و همینطور ظرفیّت­های بسیار آن در حوزه­های علمی_پژوهشی را تشریح کردند.  به بررسی ظرفیت­های مشترک دو دانشگاه برای همکاری پرداختند. سپس دکتر طلال عتریسی _عضو هیئت علمی و مشاور رئیس دانشگاه معارف لبنان_ پس از اشاره به برخی موانع و چالش­های ارتباط دانشگاه‌های کشورهای عربی با دانشگاه­های ایران، اظهار داشتند که وجوه اشتراک دانشگاه معارف با دانشگاه امام صادق علیه­السلام بسیار زیاد است که این، بستری مناسب جهت همکاری علمی به شمار می­رود. همچنین دانشگاه معارف می­تواند پل ارتباطی دانشگاه امام صادق علیه­السلام با دانشگاه­های کشورهای عربی باشد.
در ادامه اساتید دانشگاه امام صادق علیه­السلام  در پاسخ به پرسش اساتید دانشگاه معارف مبنی بر " چگونگی تحوّل در علوم انسانی" و ارائه راهکارهایی برای تعامل مشترک در این زمینه، دیدگاه­های خود را ارائه کردند و آقایان دکتر مجتبی امامی، حجت الاسلام رحیقی، دکتر مسعود فکری، دکتر جعفر صادق منش، دکتر شریف­زاده، دکتر حمید هوشنگی و دکتر محمدمهدی علیشری، موارد زیر را اشاره داشتند:

1-تأسیس کمیته علمی از اساتید متخصص در حوزه­های الهیات، حقوق و قضاوت جهت تدوین قانون اسلامی مشترک برای جهان اسلام و انتقال نتایج مطالعات و مباحثات این کمیته به حکومت­ها؛
2- راه­اندازی شرکت­های مشاوره­ای جهت کمک به مسئولان و نهادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی لبنان و بهره­مندی از تخصص اساتید دانشگاه­ امام صادق ­علیه­السلام.
3- همکاری مشترک اساتید دو دانشگاه در حوزه­های تخصصی.
4- انجام طرح­های مطالعات بنیادین مشترک.
5- توجه به چهار حوزه­ی معرفت دینی، تمایز بین حقیقت و اعتبار، نظریه معرفت، تمایز دو مفهوم بشر و انسان.
6- تدوین اصول و راهکارهایی برای گزینش دانشجویانی که زمینه و پتانسیل لازم برای پژوهش­های بنیادین را دارند. در این حوزه می­توان از تجارب دانشگاه امام صادق علیه­السلام بهره­مند شوید.
7- همکاری در تدریس برخی واحدهای درسی به صورت ویدئو کنفرانس و انتقال ایده­ها و تجارب دو دانشگاه به همدیگر.
8- ارائه تعریف دقیق و کاربردی از علوم انسانی. دانشگاه امام صادق علیه­السلام از ابتدای تأسیس، علوم انسانی را ناظر به تأثیر بر جامعه و حل معضلات آن تعریف کرد.
9- تشکیل کمیسیون­های مشترک علمی بین دو دانشگاه در راستای ارائه­ی راه­حل­های دقیق و کاربردی.
10- ترجمه کتب و مقالات اساتید و دانش­آموختگان دانشگاه امام صادق علیه­السلام به زبان عربی جهت هم­فکری بیشتر.
11- برگزاری همایش­های مشترک علمی.
دکتر فادی خیر­الله رئیس دانشکده ادیان و علوم انسانی و دکتر إسماعیل لزّیق استاد دانشگاه معارف لبنان نیز ضمن تأکید بر اینکه امروزه تهدید اصلی در حوزه­ی علوم انسانی است، اشاره نمودند که دانشگاه معارف لبنان و به طور خاص دانشکده ادیان و علوم انسانی تمایل بسیار دارد که از تجارب دانشگاه امام صادق علیه­السلام برای تولید علم دینی و تحوّل در علوم انسانی بهره­مند گردد. از این رو، پیشنهادات خود را اینگونه ارائه کردند:

1- تألیف و انتشار کتب تخصصی مشترک.
2- تألیف کتب درسی مشترک.
3- برگزاری همایش­های مشترک علمی.
4- همکاری در نگارش مقالات؛ دانشگاه معارف آمادگی پذیرش و انتشار مقالات اساتید دانشگاه امام صادق علیه­السلام را در مجلات علمی خود دارد.
5- بهره­مندی از برنامه­های علمی و پژوهشی دانشگاه امام صادق علیه­السلام جهت اجرای آن در دانشگاه معارف.
این نشست که با مدیریت دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی برگزار شد، با توافق طرفین برای طی مراحل رسیدن به تفاهم‌نامه به پایان رسید.

دفعات مشاهده: 22 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر