| تاریخ ارسال: 1402/1/13 |
به همت انجمن علمی دانشجویی الهیات دانشگاه امام صادق علیه السلام ، «نشست علمی فرصت‌های علمی، پژوهشی و شغلی رشته‌های الهیات در حوزۀ سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران» با حضور جناب آقای ابوالفضل رجب پور کارشناس مرکز طرح، برنامه و بودجه صدا و سیما در تاریخ شنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۹ لغایت ۲۱ به صورت حضوری در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار گردید.
ایشان در ابتدا به معرفی دانشگاه صدا وسیما پرداختند و گفتند در این دانشگاه رشته های ارتباطات، مدیریت اسلامی، کارگردانی، تهیه کنندگی، طراحی و گرافیک و... وجود دارد و همچنین بسیاری از دانشجویان رشته الهیات نیز وارد صدا وسیما می‌شوند.
ایشان سپس با اشاره به مسائل موجود در جامعه مثل: آسیب های اجتماعی، محیط زیست، مواجهه با بین الملل، خانواده، تعلیم و تربیت جوانان و نوجوانان و... گفتند: امروز صدا وسیما به شدت به کارشناسانی نیازمند است که بتوانند با مفاهیم دینی مسائل و مشکلات موجود در جامعه را حل کنند.
ایشان در این نشست به نقد وضع موجود در صدا وسیما نیز پرداختند و گفتند: متاسفانه حرف زدن درمورد مسائل دینی شوخی شده و حتی مذهبی‌ها هم آن را جدی نمی‌گیرند؛ به طور مثال حفظ قرآن را که رهبری نسبت به آن تاکید دارند؛ جدّی گرفته نمی‌شود. یا مثلاً باید کسی پیدا شود که درباره امام جوادعلیه السلام به طور تخصصی تحقیق کرده باشد و حرفی برای گفتن داشته باشد.
در این نشست به مأموریت دانشگاه امام صادقعلیه السلام نیز اشاره شد که تأسیس این دانشگاه برای تربیت کارشناسانی بوده که با تخصص خود در یک رشته بتوانند آن را با مفاهیم دینی پیوند دهند و مسائل جامعه را حل کنند.
الآن صدا وسیما صرفاً کارشناس رسانه و ارتباطات نمی‌خواهد و نیازمند کارشناسان چند وجهی هست که هم زبان رسانه را بفهمند، هم زبان دین را و هم زبان مردم وجامعه را، تا بتوانند آنها را با هم پیوند دهند و ایده پردازی کنند.
دانشجو باید نگاه تکلیف گرایی داشته باشد، وظیفه خود را بشناسد و موضوعی خاص که به آن علاقه دارد را انتخاب کند و روی آن به طور عمیق کار کند تا نسبت به آن موضوع مجتهد شود؛ به قول شهید مطهری(ره): ما مجتهد موضوعی می‌خواهیم تا نسبت به یک موضوع به اجتهاد برسد و حرفی برای گفتن داشته باشد.
در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در جلسه درمورد مراکز پژوهشی سازمان صدا وسیما آقای رجب پور گفتند:
سه مرکز وجود دارد که به صدا و سیما فکر می‌دهد:
۱. مرکز طرح و برنامه
۲. مرکز تحقیقات و افکار سنجی
۳. مرکز پژوهش های سیما
در ادامه افزودند: این را هم بدانید که صرفاً با تنوع موضوعات نمی‌شود جذابیت ایجاد کرد بخشی از آن با فرم و شکل های جدید است که به خلاقیت نیاز دارد. و الآن در این مراکز خیلی به کسانی نیاز هست که هم حوزه رسانه را درک کنند و هم کار‌های معارفی بلد باشند و با خلاقیت خود آن را به دست مخاطب برسانند.
ایشان در پاسخ به سوال دوم که چگونه در حوزه رسانه قوی شویم گفتند:
۱.فیلم و رمان: باید فیلم زیاد ببینید و رمان زیاد بخوانید(و چون فضای فیلم و رمان های غربی مسموم هست باید ایرانی پیش رفت و احتیاط کرد)
۲. کارگاه تجربه نگار: در گام بعدی باید با تهیه کنندگان فیلم و مستند ها صحبت کنید و از تجربه آنها خوب استفاده کنید.
۳. سِیر شهید آوینی(ره): در گام سوم که خیلی مهم هست خواندن کتاب های شهید آوینی(ره) برای اینکه بفهمیم رسانه جمهوری اسلامی چیست؟ و چه میخواهد؟
و در آخر وظیفه شما به عنوان دانشجوی الهیاتی در زمینه رسانه این هست که با مطالعات تخصصی در رشتۀ خود و با فهم رسانه ای که پیدا می کنید از دل تاریخِ اسلام و زندگی معصومین علیهم السلام وقایع و احادیث بروز و جذّابی که مسئله محور باشد را استخراج کنید و مسائل جامعه را حل کنید.

دفعات مشاهده: 207 بار   |   دفعات چاپ: 39 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر