نشست علمی با موضوع معرفی فرصت‌های علمی، پژوهشی و شغلی قوه قضائیه

| تاریخ ارسال: 1402/1/20 |
به همت انجمن علمی دانشجویی الهیات دانشگاه امام صادق علیه السلام ، «نشست علمی با موضوع معرفی فرصت‌های علمی، پژوهشی و شغلی قوه قضائیه» با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد هادی بلالی بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ به صورت حضوری در دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار گردید.
در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین دکتر بلالی با اشاره به اینکه دانشجویان فقه، تحلیل دارند؛ اما دانشجویان حقوق، اطلاعات دارند، فرمودند: دانشجویان و طلاب رشته فقه، تفاوتشان با دانشجویان رشته حقوق، تفاوت در اطلاعات و تحلیل است. برای مثال شما اگر بخواهید چیزی را یاد بگیرید، صرفاً اطلاعات دینی به کار شما نمی آید. آن چیزی که کار را راه می اندازد، فهم دین و تحلیل آن هست.
همچنین ایشان در ادامه با تأکید بر علم اصول، افزودند: حقوق به غیر از این که یک علم باشد، یک فن است. نحوه استفاده کردن از این قوانین، از خود آن قانون نیز مهم تر است. لهذا کسانی که درس اصول را خیلی خوب بلد باشند، در حقوق می توانند بسیار موفق باشند.
ایشان علت این موفقیت را اینطور مطرح کردند که: وقتی شما وارد یک پرونده ای می‌شوید، در مواردی، باید از عمومات قوانین استفاده کنید و این کار را کسی که اصول خوانده است، به خوبی انجام می دهد. برای مثال قانون اجمال دارد.... ابهام دارد.... سکوت دارد.... اینها را اگر کسی که اصول خوانده است و مبانی اصولی اش قوی باشد، می‌تواند حکم را خودش استخراج کند و موضوع را تشخیص دهد.
سخنران محترم مجدداً با تأکید فراوان بر علم اصول، در ادامه برخی از فرصت‌های شغلی این رشته را نام بردند که عبارتند از: قضاوت، وکالت، سردفتری، نمایندگی حقوقی در ادارات، بانک ها و .... و فرمودند: اگر علم اصول شما قوی باشد، می توانید در تمام فرصت‌های شغلی این رشته موفق باشید.
ایشان با اشاره به فضای حاکم بر کار قضاوت، اینگونه فرمودند: فقط و فقط کار قضاوت کردن، روحیه آدم را شکننده می‌کند و تبعات روحی و روانی نیز به دنبال دارد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید فعالیت دیگری نظیر تدریس، پژوهش و ... داشته باشید تا نشاط روحی کسب نمائید. فردی که تحملش کم است، کار قضاوت برای ایشان خوب نیست. چراکه کار قضاوت، یکسری ویژگی های اخلاقی لازم دارد و یکسری ویژگی های روحی و روانی لازم دارد. یک نمونه از این ویژگی ها، این است که فرد، روحیه شکننده نداشته باشد و انسان صبوری نیز باشد.

دفعات مشاهده: 364 بار   |   دفعات چاپ: 103 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر