گزارش نشست علمی منتخب ادعیه جناب علم الهدی در کتاب زبور الهی
| تاریخ ارسال: 1402/12/19 |
به همت معاونت پژوهشی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق علیه السلام نشست علمی با عنوان «منتخب ادعیه جناب علم الهدی در کتاب زبور الهی» با حضور استاد بهراد جعفری، محقق و مصحح کتب و نسخ خطی حدیث شیعه در روز دوشنبه ۲ دیماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ لغایت ۱۲ در سالن شهید مطهری دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار شد.
پیوند دسترسی به صوت نشست (بخش اول): B۲n.ir/s۷۷۵۷۹
پیوند دسترسی به صوت نشست (بخش دوم): B۲n.ir/m۳۷۱۴۸
ایشان ابتدا اشاره داشتند برای تحقیق در احادیث نیاز به نسخ لازم است ولی کافی نیست.
در ادامه ایشان به حضورشان در مکتبه الصدوق مرحوم غفاری و سختیهای این راه و فقری که آقای غفاری و ایشان دچار آن بودند اشاره کردند؛ با اینکه سختی وجود داشت با دقت و بدون عجله به بررسی نسخ میپرداختند.
روزی آقای غفاری از ظاهر بنده متوجه شدند که بسیار بر من سخت میگذرد، برای بنده از کتاب النهایه ابن اثیر این حدیث را خواندند که: «مَنْ أَحَبَّنَا أَهْلَ اَلْبَیْتِ فَلْیُعِدَّ لِلْفَقْرِ جِلْبَاباً»، هر کس محبت ما اهل بیت را دارد، خودش را برای فقر آماده کند.
ایشان در بخش دوم از سخنرانی خود بیشتر به ثمرات حضورشان در محضر مرحوم غفاری پرداختند و گفتند در حضور ایشان، بیش از ۲۰ جلد از کتابهای مصادر بحار الانوار را ترجمه کردم و بعد از وفات ایشان قریب به ۵۰ کتاب را ترجمه و تصحیح کردم. و توسط آقای متقی به من پیشنهاد کتابی درباره ادعیه ماثوره با عنوان زبور الهی تالیف آقای علم الهدی محمد شد.
ایشان به حالات معنوی آقای علم الهدی پرداختند و گفتند که برکات وجودی ایشان در آثارشان نمود کرده است و آقای علم الهدی محمد از مجموعه کتب ادعیه شیعه بعضی از آنها را با اصح اسانید و صحت متن، در این کتاب -منتخب ادعیه جناب علم الهدی در کتاب زبور الهی- جمعآوری کردهاند. و در این زمینه ما به مصادر مراجعه میکردیم و متن را تصحیح میکردیم و برخی از الفاظ را با مراجعه به کتابهای همچون مرآه العقول، الوافی و ... توضیح و شرح میدادیم.
دفعات مشاهده: 292 بار |
دفعات چاپ: 121 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر