گزارش کارگاه آموزشی پروپوزال نویسی

 | تاریخ ارسال: 1399/5/10 | 
به همت معاونت پژوهشی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد و با مشارکت انجمن علمی دانشکده، کارگاه پژوهشی با موضوع «پروپوزال نویسی» با ارائه آقای دکتر رضا اکبری (استاد گروه فلسفه و کلام اسلامی)، در روز چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ به صورت مجازی و با حضور دانشجویان (به ویژه دانشجویان ورودی ۹۳) برگزار شد.
در این جلسه، ابتدای آقای دکتر اکبری با ترسیم یک طرحواره کلی در زمینه نوشتن پایان نامه، مشخص بودن روند کار در این تحقیق را مورد تأکید قرار دادند. طرحی که پیش از نوشتن پروپوزال باید مورد توجه قرار داشته باشد، به شرح زیر است:

 
موضوع فرد کتاب مکتب دوره تاریخی روش
           
 
در ذیل هر کدام از این خانه ها، باید مشخص شود که دقیقا قرار است بر روی چه چیزی تحقیق صورت گیرد. ایشان با بیان اینکه در قسمت روش، انواع مختلفی وجود دارد، به بررسی برخی از پرکاربردترین آنها پرداختند:
روش تحلیلی) شامل موارد زیر:
تحلیل مفهوم: در تحلیل مفهوم، به بررسی گزاره های یک پدیده پرداخته می شود.
تحلیل مبانی: مبانی یک مکتب یا نظریه و علل پیدایش آن مورد توجه قرار داشته و چگونگی طرح ریزی مبانی بررسی می شود.
تحلیل ادلّه: ادله یک موضوع مورد بررسی قرار گرفته و ریشه های مختلف پدیده (نظیر صبغه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، و...) تحلیل می گردد.
تحلیل اشکالات.
روش توصیفی) در این روش، در مقام توصیف اجزاء نظریه هستیم. البته غالبا این روش، توصیف صرف نیست؛ بلکه مایه‌هایی از تحلیل را نیز با خود به همراه دارد. از این رو غالبا تحقیقات، به صورت توصیفی تحلیلی نوشته می شود.
روش مقایسه ای) مقایسه می تواند در ناحیه توصیف یا تحلیل باشد و باید پیش از مقایسه، زمینه کار شفاف سازی گردد.

آقای دکتر اکبری در ادامه به صورت کارگاهی، اجزای مختلف پروپوزال و نحوه تکمیل هر قسمت را مورد بررسی قرار داده و نکات مهمی را که بایستی توسط دانشجویان در نگارش پروپوزال مورد توجه قرار داشته باشد تبیین نمودند.

 
 


دفعات مشاهده: 512 بار   |   دفعات چاپ: 171 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر