شب سینمای چین

 | تاریخ ارسال: 1398/10/18 | 



شب سینمای چین
میهمانان: آقای رضا درستکار (منتقد سینما ) و
خانم یو هان (فیلمنامه‌نویس و کارگردان چینی و برنده‌ی جوایز بین المللی سینمایی).
دبیرعلمی: دکتر سیدمجید امامی
برگزار کننده: انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
 
 
 از ویژگی‌های این برنامه، می‌توان به دعوت از یک کارگردان چینی برای نقد سینمای چین و همچنین برگزاری برنامه در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای ابن سینا با هدف افزایش مخاطبان خارج از دانشگاه و علاقه‌مندان به سینما صورت گرفت، اشاره کرد. با توجه به اینکه دو فیلم سینمایی برای این شب انتخاب شده بود برنامه تا ساعت 23:30 به طول انجامید. اکران این فیلم‌ها با حضور تقریبا حدود ۷۰ نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاه امام صادقعلیه السلامو اعضای باشگاه فیلم فرهنگسرا، صورت گرفت.
اولین فیلم سینمایی که اکران شد، «زیستن» به کارگردانی ژانگ ییمو از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰، بود. این فیلم که محصول سال 1994 سینمای چین و برنده جوایز بین‌المللی سینمایی همچون گلدن گلوب، کن و بفتا می‌باشد به روایت مقطعی تقریباً سی ساله از تاریخ چین و تحولات اجتماعی و سیاسی انقلاب فرهنگی در آن دوران می‌پردازد.
  بعد از اکران فیلم «زیستن»، جلسه‌ نقد و بررسی با حضور آقای رضا درستکار (منتقد سینما)، دکتر امامی (عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام) و خانم یو هان (فیلمنامه‌نویس و کارگردان چینی و برنده‌ی جوایز بین‌المللی سینمایی) برگزار شد. در این جلسه که از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ برقرار بود، مباحثی در رابطه با ویژگی‌ها و تحولات سینمای چین در نسل‌های مختلف، تحلیل و بررسی پیام‌های اجتماعی و سیاسی فیلم «زیستن»، مقایسه اشتراکات و اختلافات سینمای ایران و چین، روند رشد سینمای چین در سال‌های اخیر و... مطرح گردید.
بخش پایانی برنامه، با اکران فیلم دیگری از سینمای چین با عنوان «زمین سرگردان» همراه بود که از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ صورت پذیرفت. این فیلم که از جدیدترین ساخته‌های سینمای چین و محصول سال 2019 می‌باشد، موفق گردیده است که با فروش جهانی 650 میلیون دلاری خود به دومین فیلم پرفروش غیرانگلیسی‌زبان تاریخ سینما تبدیل شود و چهره‌ی متفاوتی از سینمای چین را از لحاظ چشم انداز آینده و پیشرفت‌های  تکنولوژیک و بصری به مخاطبان جهانی نشان دهد.
پس از برگزاری برنامه‌ی شب سینمای چین، جناب آقای درستکار در قالب یک یادداشت اختصاصی با عنوان «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم؟» تجربیات و تحلیل خود را از این برنامه منتشر نمودند که بخشی از آن را ملاحظه می‌فرمائید:
"این دعوت، وادارم کرده است که توجهی جدی‌تر به سینمای چین بکنم، و انگار که از خواب غار اصحاب کهفی بیدارم کرده‌اند، هفته چینی‌ام آغاز می‌شود و از رشد و قدرت این غول بزرگ سینمایی نوظهور که عن‌قریب است تمامی شاخص‌های هالیوود را درنوردد، یکه می‌خورم! چند آمار بخوانیم:
-برنامه دولت چین برای تبدیل شدن به قدرت اول سینما و کنار زدن کامل هالیوود تا سال ۲۰۳۵، ساخت هر سال ۱۰۰ فیلم میهن‌پرستانه که هر کدام دست‌کم ۱۵ میلیون دلار بفروشد.
-تعداد سالانه تماشاگران چینی: قریب به ۲۷ میلیارد نفر
-تعداد سالن‌های سینما: قریب به ۵۵ هزار سالن
-متوسط رشد سالانه فروش بلیت در ۵ سال گذشته، ۳۵ درصد
-شکست رکورد فروش به‌عنوان فیلم پرفروش جهان، «زمین سرگردان» (فرانت وو، ۲۰۱۹) با رقم فوق‌العاده ۶۵۰ میلیون دلار
-تحت پوشش قرار دادن جمعیت ۶۰۰ میلیون نفری روستایی (با ایده سینما سیار)
-عبور مجموع رقم فروش سالانه سینمای چین از ۱۱ میلیارد دلار (فاصله با آمریکا، سقف رقم، فقط ۱ میلیارد دلار!)
-قرار گرفتن ۶ فیلم چینی در میان ۱۰ فیلم پرفروش سال.






CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2674 بار   |   دفعات چاپ: 734 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر