در هفته های اخیر بسیاری از شرکت های فناوری و دولت ها برنامه ها و اپلیکیشن هایی را عرضه کرده اند که اطلاعات شخصی افراد را برای مقابله با ویروس کرونا جمع آوری می کنند. اما این برنامه ها در آینده می توانند امنیت و حریم شخصی افراد را به خطر بیندازند. کارشناسان امنیت سایبری دانشگاه تافتس در آمریکا هشدار داده اند به اشتراک گذاری اطلاعات میلیون ها کاربر اپلیکیشن های ضدکرونا باید محدود شده و به دقت زیرنظر گرفته شود تا احتمال سوءاستفاده از داده های شخصی افراد به حداقل برسد.
یکی از مهم ترین کارکردهای این برنامه ها اطلاع رسانی به افراد در مورد اماکن و اشخاصی است که عامل شیوع ویروس کرونا هستند. اما اگر قرار باشد در آینده اطلاعات شخصی افراد و به خصوص داده های جغرافیایی آنها کماکان ردگیری شود، امنیت و حریم شخصی افراد به خطر می افتد.
این نگرانی ها به خصوص پس از آن مطرح شده که اپل و گوگل قصد دارند با راه اندازی یک برنامه مشترک سازگار با اندروید و آی او اس شناسایی افراد مبتلا به کرونا را در حین تماس تلفنی با آنها ممکن کرده و در این زمینه به تماس گیرندگان هشدار دهند.
اگر چه اپل و گوگل وعده داده اند که خدمات مذکور به گونه ای ارائه می شوند که امنیت و حریم شخصی افراد محفوظ بماند. اما با توجه به سوابق بد این دو شرکت در این زمینه به سختی می تواند به ادعاهای آنها اعتماد کرد.